Descriere
Astro Chymosin 1800 IMCU/g este o soluţie standardizată de chimozină pură, produsă prin fermentarea submersă a unui substrat vegetal cu ajutorul Aspergillus niger var. awamori menţinut în condiţii controlate, acesta neregăsindu-se în produsul final. Pudra este formulată fără adaos de benzoat.
Astro Chymosin 1800 IMCU/g conţine o enzimă ce coagulează laptele, având o specificitate foarte ridicată asupra kappa-cazeinei pe care o scindează determinând un foarte bun coagul. Activitatea proteolitică are o influenţă importantă asupra gustului şi asupra texturii brânzeturilor.
Aspect
Astro Chymosin 1800 IMCU/g este produs granulat brun, cu un miros caracteristic.
Astro Chymosin 1800 IMCU/g poate avea o variaţie a coloritului de la un lot la altul. Acest lucru nu va influenţa capacitatea de coagulare.
Conţinutul enzimatic
Enzima activă de coagulare a laptelui, Astro Chymosin 1800 IMCU/g , este o chimozină.
Gama
Astro Chymosin 1800 IMCU/g cuprinde următoarele produse standard:
Tip |
Nr. produs |
Chimozină % |
Activitatea medie IMCU/ml |
Activitatea minimă la data de expirare IMCU/ml |
Observaţii |
Astro Chymosin 1800 IMCU/g |
1274
|
100
|
1800
|
1650
|
Kosher, Halal
|
Activitatea în IMCU/ml (International Milk Clotting Units) este măsurată conform standardelor ISO 11815/IDF 175.
Specificaţii
Specificaţiile privind activitatea, compoziţia, calitatea microbiană şi alte date tehnice sunt disponibile la cerere.
Temperatura
Influenţa temperaturii asupra activităţii de coagulare
Capacitatea coagulanţilor de a forma cheagul depinde de temperatură. Temperatura optima pentru Astro Chymosin 1800 IMCU/g este în jur de 40°C.
pH
Influenţa pH-ului asupra activităţii de coagulare
Activitatea coagulanţilor este dependentă de pH-ul laptelui. Cu cât este mai scăzut pH-ul, cu atât creşte activitatea, iar choagulul se va forma mai rapid.
Depozitare şi transport
Este preferabil ca produsele Astro Chymosin 1800 IMCU/g să fie depozitate într-un loc rece, la temperaturi sub 10oC în recipientul original, închis. Astro Chymosin 1800 IMCU/g poate fi transportat la temperaturi ambientale. Expunerea prelungită la temperaturi foarte ridicate poate influenţa termenul de valabilitate al produsului.
Stabilitate/ Termen de valabilitate
Dacă produsul este manipulat conform recomandărilor de depozitare şi transport, acesta se va încadra în specificaţii cel puţin 24 luni. Dacă produsul se depozitează la 20oC termenul de valabilitate este de numai 12 luni. Termenul de valabilitate este limitat la 3 luni de la deschidere, cu condiţia ca produsul să fie păstrat în condiţiile recomandate de depozitare.
Aplicaţii / Utilizare
Astro Chymosin 1800 IMCU/g este potrivit pentru fabricarea oricărui tip de brânză – ex. brânzeturi tari, semi-tari, moi şi cu mucegai.
Dozaj
Încălziţi laptele la temperatura dorită de coagulare. Dozajele sunt prezentate în tabelul de mai jos. Se recomandă să nu diluaţi cheagul în cantităţi mai mari decât cele necesare imediat. Se recomandă să diluaţi 1 parte coagulant în 10-50 părţi apă, înaintea folosirii, sau cât este necesar pentru a asigura o distribuire uniformă în întreaga vană de brânză. Apa de diluţie trebuie să fie curată, cu un pH uşor acid, spre neutru şi fără clor. În cazul în care clorul este o problemă, atunci adăugaţi o cantitate mică din laptele pentru brânză în apa de diluţie pentru a consuma clorul înaintea adăugării coagulantului. Coagulantul diluat ar trebui adăugat imediat în lapte, amestecându-se continuu 2-3 minute pentru a-l distribui uniform.
Indicaţii privind dozarea coagulanţilor sunt prezentate în tabelul de mai jos:
Denumire produs |
Dozaj IMCU/L lapte |
Astro Chymosin 1800 IMCU/g |
20-40 (circa 3g/100l) |
Dozarea corectă a coagulanţilor depinde de următorii factori:
- v tipul de brânză
- v temperatura laptelui
- v pH-ul laptelui la adăugarea coagulantului
- v Dozajul de CaCl2 şi NaCl
- v Caracteristicile culturilor
Unii dintre aceşti factori pot varia de la ţară la ţară, la fabrică la fabrică şi în uneori, de la zi la zi. Din aceste motive, dozajul exact trebuie ajustat individual.
Precauţii la manipulare
Produsul nu este inflamabil, este complet solubil în apă şi este sigur, atunci când este folosit conform recomandărilor. Enzimele proteolitice pot irita pielea şi ochii, iar enzimele din aerosoli pot cauza sensibilizare la inhalare. În caz de revărsare accidentală şi contact cu ochii sau pielea, clătiţi rapid cu apă. Pentru mai multe informaţii, solicitaţi Fişa Tehnică de Securitate.
Descriere
Astro Chymosin 1800 IMCU/g este o soluţie standardizată de chimozină pură, produsă prin fermentarea submersă a unui substrat vegetal cu ajutorul Aspergillus niger var. awamori menţinut în condiţii controlate, acesta neregăsindu-se în produsul final. Pudra este formulată fără adaos de benzoat.
Astro Chymosin 1800 IMCU/g conţine o enzimă ce coagulează laptele, având o specificitate foarte ridicată asupra kappa-cazeinei pe care o scindează determinând un foarte bun coagul. Activitatea proteolitică are o influenţă importantă asupra gustului şi asupra texturii brânzeturilor.
Aspect
Astro Chymosin 1800 IMCU/g este produs granulat brun, cu un miros caracteristic.
Astro Chymosin 1800 IMCU/g poate avea o variaţie a coloritului de la un lot la altul. Acest lucru nu va influenţa capacitatea de coagulare.
Conţinutul enzimatic
Enzima activă de coagulare a laptelui, Astro Chymosin 1800 IMCU/g , este o chimozină.
Gama
Astro Chymosin 1800 IMCU/g cuprinde următoarele produse standard:
Tip |
Nr. produs |
Chimozină % |
Activitatea medie IMCU/ml |
Activitatea minimă la data de expirare IMCU/ml |
Observaţii |
Astro Chymosin 1800 IMCU/g |
1274
|
100
|
1800
|
1650
|
Kosher, Halal
|
Activitatea în IMCU/ml (International Milk Clotting Units) este măsurată conform standardelor ISO 11815/IDF 175.
Specificaţii
Specificaţiile privind activitatea, compoziţia, calitatea microbiană şi alte date tehnice sunt disponibile la cerere.
Temperatura
Influenţa temperaturii asupra activităţii de coagulare
Capacitatea coagulanţilor de a forma cheagul depinde de temperatură. Temperatura optima pentru Astro Chymosin 1800 IMCU/g este în jur de 40°C.
pH
Influenţa pH-ului asupra activităţii de coagulare
Activitatea coagulanţilor este dependentă de pH-ul laptelui. Cu cât este mai scăzut pH-ul, cu atât creşte activitatea, iar choagulul se va forma mai rapid.
Depozitare şi transport
Este preferabil ca produsele Astro Chymosin 1800 IMCU/g să fie depozitate într-un loc rece, la temperaturi sub 10oC în recipientul original, închis. Astro Chymosin 1800 IMCU/g poate fi transportat la temperaturi ambientale. Expunerea prelungită la temperaturi foarte ridicate poate influenţa termenul de valabilitate al produsului.
Stabilitate/ Termen de valabilitate
Dacă produsul este manipulat conform recomandărilor de depozitare şi transport, acesta se va încadra în specificaţii cel puţin 24 luni. Dacă produsul se depozitează la 20oC termenul de valabilitate este de numai 12 luni. Termenul de valabilitate este limitat la 3 luni de la deschidere, cu condiţia ca produsul să fie păstrat în condiţiile recomandate de depozitare.
Aplicaţii / Utilizare
Astro Chymosin 1800 IMCU/g este potrivit pentru fabricarea oricărui tip de brânză – ex. brânzeturi tari, semi-tari, moi şi cu mucegai.
Dozaj
Încălziţi laptele la temperatura dorită de coagulare. Dozajele sunt prezentate în tabelul de mai jos. Se recomandă să nu diluaţi cheagul în cantităţi mai mari decât cele necesare imediat. Se recomandă să diluaţi 1 parte coagulant în 10-50 părţi apă, înaintea folosirii, sau cât este necesar pentru a asigura o distribuire uniformă în întreaga vană de brânză. Apa de diluţie trebuie să fie curată, cu un pH uşor acid, spre neutru şi fără clor. În cazul în care clorul este o problemă, atunci adăugaţi o cantitate mică din laptele pentru brânză în apa de diluţie pentru a consuma clorul înaintea adăugării coagulantului. Coagulantul diluat ar trebui adăugat imediat în lapte, amestecându-se continuu 2-3 minute pentru a-l distribui uniform.
Indicaţii privind dozarea coagulanţilor sunt prezentate în tabelul de mai jos:
Denumire produs |
Dozaj IMCU/L lapte |
Astro Chymosin 1800 IMCU/g |
20-40 (circa 3g/100l) |
Dozarea corectă a coagulanţilor depinde de următorii factori:
- v tipul de brânză
- v temperatura laptelui
- v pH-ul laptelui la adăugarea coagulantului
- v Dozajul de CaCl2 şi NaCl
- v Caracteristicile culturilor
Unii dintre aceşti factori pot varia de la ţară la ţară, la fabrică la fabrică şi în uneori, de la zi la zi. Din aceste motive, dozajul exact trebuie ajustat individual.
Precauţii la manipulare
Produsul nu este inflamabil, este complet solubil în apă şi este sigur, atunci când este folosit conform recomandărilor. Enzimele proteolitice pot irita pielea şi ochii, iar enzimele din aerosoli pot cauza sensibilizare la inhalare. În caz de revărsare accidentală şi contact cu ochii sau pielea, clătiţi rapid cu apă. Pentru mai multe informaţii, solicitaţi Fişa Tehnică de Securitate.