Cheag Standard de miel

142.00 lei

Cheag Standard natural de miel

unitatea de vanzare 1 kg

Cheag pentru branza

În stoc

Cod Produs: CAM Categorie:

Descriere

Cheag Standard de Miel

Cheagul  Standard de miel, este un extras enzimatic obtinut din prelucrarea ultimii parti a stomacelor de miel, selectionate la origine, cu adaos pe post de conservant a sarii (NaCl). Fiind un cheag traditional, acesta contine tesut gastric fapt ce necesita in urma diluarii si inainte de administrare, trecerea prin strecuratoare a lichidului rezultat. Este ideal pentru branzeturile ce au la baza laptele de oaie sau laptele mixt dar isi gaseste aplicatia si in fabricarea branzeturilor proaspete pentru a le accentua gustul.  

 

Titlul si continutul enzimatic

Activitate 1:10.000 ± 5% in unitati comerciale italiene, metoda AITEL.

Raportul enzimatic Chimosina / Pepsina: 80/20 ± 5%

Analiza efectuata prin metoda FIL-IDF 110/87 a pH 6,50.                      

 

Utilizare

Dizolvare in apa rece in proportie de aproximativ 1/10 (diluarea reprezinta un procedeu ce face posibila dispersarea cheagului in mod eficient si omogen in laptele materie prima).

Administrare: 30 pana la 40 grame cheag (nediluat) pentru 100 litri de lapte sanatos. In cazul in care se urmareste doar coagulare laptelui si nu in mod special, imbunatatirea calitatilor organoleptice ale branzeturilor, cantiatea poate dimuna considerabil. Este sufienta o cantitate de 10 pana la 15 grame de cheag (nediluat) pentru a coagula 100 litri de lapte sanatos.

Administrarea poate varia in functie de temperatura si aciditatea laptelui sau de tehnologia applicata si bineinteles de timpul in care se doreste obtinerea coagului.

Produsul necesita o filtrare inaintea adaugarii in lapte, in scopul eliminarii resturilor de pielite sau particule ce se pot gasi in produsul dizolvat.

 

Intrebuintare: branzeturi de oaie, casuri, sau branzeturi din lapte de vaca sau mixt la care se doreste obtinerea unui gust caracteristic.

 

Proprietati microbiologice

 

Continutul bacteric total:          < 120.000 UFC/gr.

Stafilococi coagulanti :            < 20 UFC/gr.

Salmonele:                               absenti in 25 g.

Listeria:                                   absenti in 25 g.

Coliformi totali:                         < 30 UFC/g.

Mucegaiuri sau drojdii:              < 100 UFC/g.

Streptococi fecali :                    < 30 UFC/g.


Pastrare 

Produsul se poate conserva pe o perioada de aproximativ un an de la data confectionarii (data trecuta pe eticheta) numai in cazul in care va fi pastrat sigilat in recipientul original, ferit de lumina si la o temperatura cuprinsa intre 4° si 8° C. In cazul in care aceasta perioada a trecut, cheagul poate fi utilizat dar poate pierde din puterea coagulanta circa 5-10 % pe an.